Ad-Soyad
E-Posta
Şifre
Şifre Tekrar
Gün/Ay/Yıl
Cinsiyet ErkekKadın





Şifremi unuttum Üye ol



Gönderilecek Makale: ÇOCUĞUNUZA ŞEKERLİ BALLI BİBERON VERMEYİN!





ÇOCUĞUNUZA ŞEKERLİ BALLI BİBERON VERMEYİN!


İLGİLENEBİLECEĞİNİZ DİĞER KONULAR
  • BEBEĞİNİZE MASAJ YAPIN

    Uzmanlar masajın mekanik bir faaliyet olmadığını, anne dokunuşunun bebeğe rahatlık ve emniyet verdiğini söylüyor.   Bebeğinize yapacağınız ufak dokunuşlu masajlar onun rahat hissetmesini sağlayabileceği gibi yanınızda olduğunu bilmesi açısından da güvende hissetmesini sağlayacak ve daha h

  • ÇOCUĞUNUZA ŞEKERLİ BALLI BİBERON VERMEYİN!

      İleriki yaşlarda dişlerin çürümemesi için bebek ve çocuk sahibi ebeveynlere tavsiyelerde bulunan Ortodontist Dr. Kıvanç Cebesoy, bebeklere biberon ve emzik verirken şekerli su veya bala batırılmaması gerektiğini belirtiyor. Beyaz şekerin dişlere en çok zarar veren ve diş ç&uu

  • Paha biçilmez bir duygu, “Annelik!”

    Karnında 9 ay boyunca bir canlıyı taşımak, onu kucağına almak, gülüşünü görmek, üzüldüğünde, mutluluğunda, sıkıntısında yanında olmak… Büyüdüğüne şahit olmak…  Peki, ya anne olmak isteyip de olamayanlar. Anne olma özlemi ile yanıp kavrulanl

 

İleriki yaşlarda dişlerin çürümemesi için bebek ve çocuk sahibi ebeveynlere tavsiyelerde bulunan Ortodontist Dr. Kıvanç Cebesoy, bebeklere biberon ve emzik verirken şekerli su veya bala batırılmaması gerektiğini belirtiyor. Beyaz şekerin dişlere en çok zarar veren ve diş çürümesini hızlandıran şey olduğunu belirten Dr. Cebesoy, bebek ve çocuk beslenmesinde diş sağlığı açısından şekerli gıdalar verilmesinden kaçınılması gerektiğini anlatıyor.

 

2 yaşına kadar çocukların diş temizliğinde diş fırçası kullanılmaması gerektiğini söyleyen Dr. Kıvanç Cebesoy, bu yaşa kadar anne ve babaların gazlı bez yardımıyla bebeklerinin dişleri üzerindeki süt kalıntılarını yavaşça temizlenmelerinin yeterli olacağını ekliyor.

 

Dr. Cebesoy'a göre, bebek ve çocuk beslenmesinde lapa haline getirilen besinlerden kaçınılmalıdır. Lapa haline getirilmiş besinlerle beslenen çocukların çene ve damak yapıları geç geliştiği gibi çocukların yutkunma alışkanlıklarını da zorlamaktadır. Ayrıca bebeklerin 3 yaşına kadar diş sağlığı açısından emzik emmesinde bir sakınca görmeyen Ortodonti Uzmanı Dr. Kıvanç Cebesoy, 3 yaşından itibaren bebeklerin bu alışkanlıktan yavaş yavaş uzaklaştırılması gerektiğini söylüyor.

 

Diş çıkarmaya başlayan bebeklerde çeşitli belirtiler görülmektedir. Bunlar diş çıkan yerlerin kaşınması, 38, 38.5 derecelik ateşlenmelerdir. Bunun için ebeveynlere içi su dolu diş kaşıyıcıların bebeklerine vermeleri tavsiye ediliyor. Diş kaşıyıcıları dişlerin daha rahat ve ağrısız bir şekilde çıkmasını sağlayacaktır.

 

Çocukların gerek ön süt dişlerindeki gerek arka süt dişlerindeki çürümeler ciddiye alınmalı; 'nasıl olsa süt dişleri düşecektir' diyerek tedavileri ertelenmemelidir. Süt dişlerin çürümesi zamanla arka dişlerin önlere doğru kaymasına neden olur. Bu da çocuğunuzun ileriki yaşlarında ortodonti hastası olmasına sebep olur. Bu sebeple süt dişlerinde çürüme olan bebeklerin tedavileri için mutlaka diş hekimine götürülmesi geremektedir.

 

 

! Yorum yazabilmek için giriş yapmalısınız.

Bu makaleye henüz bir yorum eklenmemiş. İlk yorumu siz ekleyebilirsiniz.

1 2 3 4 5

AnnelikEv DekorasyonHayatın İçinden HikayelerMana AlemiSağlıkYemekDiyet ve Beslenme Anasayfa Hakkımızda İletişim